11 gode grunner til å slutte å drikke alkohol

12 gode grunner til å stoppe å drikke alkohol

Alkoholinntak er en av de tingene som fører til flere problemer enn hva det som oftest er verdt.

Hvis du noen gang har hatt problemer som skyldes drikking, vet du hva vi snakker om. En sosial drink kan raskt bli en helaften som fort kan få konsekvenser som stammer langt lenger enn bare å ha en natt ute på byen.

Alkohol kan være en alvorlig tilstand å selv om folk flest tenker, «Å, jeg drikker bare av og til», er det å drikke for mye i noen form svært ødeleggende.

TRAPES Kiropraktorklinikk
Fjuz
Walmann Salong - Lietorvet Skien
JA SmartRepair
A.Goberg

Annonse

Her er 11 gode grunner til å gi opp alkohol for godt.

1. Ingen flere spasertur av skam ( Walk of shame )

Når du slutter å drikke trenger du aldri lenger å våkne og lure på «hva gjorde jeg i går?» Eller «hvem er denne personen i sengen min?». La oss innse det, vi tar ikke de beste beslutningene når vi er fulle.

2. Ingen flere hangovers

Ingen drikking betyr ingen groggy og kjip morgen derpå. Det er i seg selv verdt å slutte å drikke for.

3. Ingen flere unnskyldninger for «Fulle jeg»

Har du noen sagt, «Ja men det var fordi jeg var full»!? Alkohol påvirker vår beslutningstaking, og våre berusede beslutninger er vanligvis langt fra våre beste.

4. Spar penger

Drikke er dyrt, selv hjemme, hvis du drikker mye. Tenk på alle de andre tingene du kan gjøre med pengene.

5. Sunn emosjonell tilstand

Om du gråter når du er full så gjør du det mest sannsynlig for en grunn. Alkohol kan bringe tårene til overflaten, men det er vanligvis noe under overflaten som bringer dem ut.

6. Å være edru er mer interessant

Alkohol sløver sansene dine, og dermed sløves livet. Livet er så mye mer interessant når du har god mental og fysisk kapasitet.

7. Bedre helse

Alkohol har en lang liste over negative bivirkninger tatt din generelle helsetilstand i betraktning. Hvis du er en stordrikker er du i faresonen for fedme, diabetes, levercirrhose, nyresvikt og hjertesykdom.

  • Menn som drikker tre eller flere drinker om dagen, har en 41% høyere risiko for å dø av kreft.
  • Kvinner som drikker to eller flere drinker om dagen, har 20% høyere risiko for å dø av kreft.
  • Kvinner som har tre drinker i uken har en 15% høyere risiko for brystkreft.
  • Eksperter anslår at risikoen for brystkreft går opp ytterligere 10% for hver ekstra enhet alkohol en kvinne tar hver dag.

8. Flere måter å ha det gøy på

Du finner ut at når du slutter å drikke nyter du ting du aldri før visste at du likte. La oss innse det, det er noen ting du bare ikke kan gjøre full – som fjellklatring.

9. Du får bedre venner

Når du tilbringer tid med fulle mennesker mens du er nykter, vil du raskt begynne å lure på: «Hvorfor liker jeg denne personen?» Igjen, med nedsatt dømmekraft, finner du deg selv å henge rundt folk du aldri ville tenke på å snakke med når du er edru.

JC Jensen Malerfirma AS
Telemarkhus
Geir Gundersen Transport AS
InFlow Control AS

Annonse

10. Ingen flere juridiske problemer

Alkohol fører til en rekke juridiske problemer fra drikking, kjøring og offentlig beruselse, til ting som overgrep og andre voldelige forbrytelser. «Fylleslossing» er en ekte ting.

11. Du ser bedre ut

Alkohol produserer frie radikaler i kroppen og andre toksiner som akselererer aldringsprosessen. Se på noen som har vært en dranker i lang tid, er det sånn du vil se ut? Du føler deg bedre. Den største fordelen er at uten at alle disse toksinene som alltid bombarderer systemet ditt, vil du føle deg bedre generelt. Ved siden av å slutte å røyke, er det en av de sunneste tingene du kan gjøre for deg selv.