Hele Norges helsesøster i sosiale medier

Helsesista Tale Maria Krohn Engvik

Hele Norges helsesøster «Helsesista» ble skapt da Tale Maria Krohn Engvik som helsesøster på fire ulike videregående skoler i Oslo, opplevde at hun ikke var tilgjengelig nok for elevene på sine skoler.

Tale bestemte seg for å bruke snapchat for å kommunisere hvilke dager hun var hvor, og samtidig komme med små drypp av undervisning.

«Jeg synes Snapchat er en morsom plattform, og ved å utnytte dette, samt snakke rett frem på et språk som ungdom forstår»

– hun fortalte elevene sine om seg til sine venner, som igjen fortalte det til sine venner, media ble tipset – og plutselig hadde hun følgere fra helt nord til helt sør i landet.

Slik kan man si at hele Norges helsesøster ble demokratisk valgt, ved at hennes følgere selv valgte å følge henne daglig på snapchat. Og nå har hun valgt dem. Ved å ta ett års permisjon fra jobben sin som helsesøster i Oslo kommune.

Hele Norges helsesøster Tale Maria Krohn Engvik
Hele Norges helsesøster Tale Maria Krohn Engvik. Foto: https://helsesista.no

Tale’s stories på Snapchat @Helsesista er en dundrende miks av seriøs kunnskap, kreativ galskap, humor, kjærlighet og #happymoments.

Sport 1 Skien
Maskineriet AS

Annonse

«Jeg har mange hårete mål! En av dem er å knuse tabuer! I mine snapstories kan du se alt fra #fittetrær – til at vennene mine på snap deler sine mest sårbare og intime opplevelser, som jeg anonymiserer og deler videre.»

Helsesista er Tale sin kanal ut, men måten hun bruker snapchat og kommuniserer med ungdommene, gjør at det også er ungdommen sin kanal ut – via henne. Dette gjør at budskapet ikke bare kommer fra Tale, men fra ungdommen selv!

«Et annet hårete mål er å øke den psykiske helsen til norsk ungdom. Dette klarer jeg ikke alene, men jeg tror på at om alle vi som jobber mot dette målet, løfter hverandre og vårt budskap, når vi enda flere»

Du finner Helsesista på følgende SoMe:

SnapchatFacebookInstagramTwitterYouTube

Kilde: Helsesista.no